marți, 6 mai 2008

FIAT! Debate World Schools Tournament, Sinaia, mai 2008



In perioada 28 aprilie – 2 mai s-a desfasurat la Sinaia a patra editie a competitiei Fiat! Debate unde am avut ocazia sa ne intalnim cu o echipa din Zimbabwe, un judge din Slovacia si cu echipe din Ploiesti, Bucuresi si Moldova.

Clubul Argo a contribuit cu 2 echipe formate din Andrei Popescu, Paula Prahoveanu, Dragos Calcan, Adrian Minaca si Radu Barbu (Argo Ravagers) si Iulian Maier, Nicolae Sovaiala, Mihai Alexandrescu si Horia Tudor (Argo Pillagers). Dintre acestea ultima a castigat finala, cu Iulian si Mihai fiind nominalizati ca cei mai buni 2 vorbitori (in ordine).

Desigur nu trebuie sa uitam faptul ca la competitie au participat ca arbitrii David Moscovici, Serban Pitic si Alexandra Neacsu.

Motiunile dezbatute au fost: TH stands against Nationalism (First round – prepared)
TH believes corporal punishments can be justified (Second round – impromptu motion)
THBT only democracies should have a vote in the United Nations General Assembly (Third Round – prepared)
TH stands against video games (Fourth round – impromptu)

TH regrets the impact of the USA after WW2 ( Quarter-Finals - impromptu)
TH supports public schooling (Semi-finals – impromptu)
TH would recognize the state of Kosovo (Finals – prepared)

Le multumim coach- ilor nostri ca ne-au ajutat la aceasta competitie, ca ne-au batut la cap sa ne pregatim cu research, ca au fost cu noi cand la 1 noaptea faceam cazuri, ca atunci cand eram prea abositi ne-au trimis la culcare si ca mereu ne-au spus ce si cum sa facem ca sa jucam mai bine.
David Moscovici – coach of Argo Pillagers and Serban Pitic – coach of Argo Ravagers, we salute you (and thank you for also bringing us home safely).

De altfel sa nu uitam ca intr-una din seri a fost un costume party foarte interesant la care super-eroii Captain Coach (David) and Super Coach (Serban) au luptat impotriva notoriosului pimp King Pejde (Dragos), insotit de his trusty samurai bodyguards Ka-shu (Nae) and Bran-zee (Andrei), sub privirile scarbite ale Roacherului (Mihai).


All in all the competition was fun in itself and pushed us a little further up on the way of “better debating“.

Niciun comentariu: