ARGO la MondialeClubul nostru are o traditie de 7 ani in participari, fie ale debaterilor, fie ale trainerilor, la WSDC, cel mai pretigios campionat de dezbateri academice, ce uneste cele mai bune echipe din lumea debate-ului de liceu.

Simona Mazilu, coordonatorul clubului nostru este arbitru la WSDC de sase ani, cu participare constanta. De asemenea, dumneaei este membra cu drepturi depline in Consiliul Mondial, ce coordoneaza campionatul.

WSDC 2004, Stuttgart, Germania
Prima echipa a Romaniei la WSDC, a fost formata din debateri ARGO: David Moscovici , Alexandra Neacsu si Andreea Militaru, iar coachul echipei a fost Simona Mazilu, coordonatorul clubului.

WSDC 2005, Calgary, Canada
Echipa formata din David Moscovici, Alexandra Neacsu si Andreea Militaru a revenit la campionat, unde reusind sa castinge 4 runde de debate din 8, a fost la numai 0.5 (din aproape doua mii de puncte de vorbitori—cel de-al patrulea criteriu de departajare) de a se califica in octo-finale si de a casting locul intai la sectiunea EFL (Engleza ca limba straina). Doamna Simona Mazilu a pariticipat ca arbitru la acest campionat. Tot acum sunt acceptate si 2 rezerve din partea Romaniei: Serban Pitic si Ana Rus, debateri ARGO.

WSDC 2006, Cardiff, Wales, Regatul Unit al Marii Britanii
Selectia nationala a ales 3 debateri ARGO din 5 membri ai echipei. Acestia au fost Serban Pitic, Ana Rus si Simona Olteanu. Celelalte membre ale echipei Romaniei au for Alexandra Oprea si Anca Onutan. Echipa Romaniei a obtinut 2 victorii din 8 si locul 4 la sectiunea EFL. Doamna Simona Mazilu a participat din nou in calitate de arbitru.

WSDC 2007, Seul, Corea de Sud
Din echipa Romaniei la WSDC 2007 (Andreea Geacu, Iulian Maier, Maria Tanase, Valeria Burdea si Raluca Tudoroiu), 3 debateri sunt membri ARGO: Andreea Geacu, Maria Tanase si Iulian Maier.
Antrenorul (Coachul) oficial al echipei Romaniei a fost ales David Moscovici, iar Alexandra Neacsu a participat alaturi de Simona Mazilu ca arbitru al Romaniei la aceasta competitie. Echipa Romaniei a luat locul al 4-lea la sectiunea EFL, castingand 2 din 8 runde.

WSDC 2008, Washington DC, Statele Unite ale Americii

Mihai Alexandrescu si Nae Sovaiala au facut parte din echipa nationala, alaturi de 3 colegi din AES : Raluca Tudoroiu, Valeria Burdea si Sabin Ciornea. 
David Moscovici a fost ales din nou antrenor al echipei Romaniei.

WSDC 2009, Atena, Grecia

Patru din cei 5 membri ai echipei nationale sunt debateri ARGO: Mihai Alexandrescu, Nae Sovaiala, Iulian Maier si Eveline Dicu au participat alaturi de Radu Valeanu, de la Iasi.
Antrenor al echipei a fost ales Serban Pitic, la momentul respectiv trainer in cadrul ARGO.

WSDC 2010, Doha, Qatar


Romania achived one of the best if not the best result in it's history at the World Schools Debating Championship, comparable only to that of the 2005 WSDC in Canada.

Romania is 23rd out of almost 60 teams.Romania won 5 out of the 8 preliminary rounds of the Championship.

The team composed of Eveline Dicu (ARGO), Raluca Pasare (ARGO), Dragos Ghita (AES), Radu Valeanu (CDAIS) and Catalin Barbu (ARGO), and coached by Ms. Alexandra Neacsu (ARGO) has done great pride to Romanian Debating by showing once again that we are a powerful player on the global deabating scene.