duminică, 2 mai 2010

Training World Schools pentru instructorii din Muntenia

Serban Pitic, Nae Sovaiala, Alexandra Neacsu si David Moscovici au sustinut un training despre formatul de dezbateri WS pentru instructorii de club din ARDOR Muntenia pe data de 22 aprilie 2010

Discutia s-a centrat pe relgulile esentiale ale formatului, diferentele esentiale intre WS si Karl Popper.

Acest training face parte dintr-un efort mai larg pe care noi alaturi de ARDOR Muntenia si alte asociatii regionale il gandesc pentru raspandirea acestui format international in miscarea de dezbateri academice din Romania.

Cu ocazia traningului am dezvolat si un mic indrumar in limba romana pentru instructorii de club dar si pentru debateri care prezinta elementele esentiale ale dezbaterilor WS: Rolurile Vorbitorilor, Criteriile de evaluare si statutul arbitrului.

Aceasta prima parte va fi urmata de inca doua care vor trata : Constructia Cazurilor si modul de predare al formatului si un Ghid al Arbitrului in WS.

Fiecare parte a indrumarului va fi prezentata cu ocazia unui nou training. Cel de al doilea training va avea loc pe 8 mai, la Colegiul National Mihai Viteazul din Bucuresti la fel ca si primul. Partea a treia, trainingul pentru arbitrii va avea loc la o data ulterioara ce va fi anuntata.

Cu aceasta ocazie vrem sa-i multumim cu tarie lui Emi Beteringhe care a avut initiativa sa creeze aceasta oportunitate de raspandire a WS in ARDOR Muntenia.

Le multumim si celor de la Pache (CNMV) pentru ca ne-au fost gazde foarte bune, in special lui Bogdan Draghicescu care ne-a ajutat sa punem totul in ordine din punct de vedere logistic la fata locului.

Nu in ultimul rand tinem sa multumim tuturor studentilor si profesorilor care au participat si vor participa la traningurile noastre despre formatul WS. Deschiderea lor este un motor ce va ajuta ca miscarea noastra de dezbateri sa creasca intr-un mod constructiv si serios.

Toate cele bune,

Echipa ARGO

Niciun comentariu: