miercuri, 4 mai 2011

ARGO final at Fiat! Debate International WS Tournament

Cum isi petrec debaterii ziua de 1mai? Joaca in finala singurei competitii internationale de debate din Romania.

Organizat de catre Asociatia de Educatie Sociala Ploiesti, cea de-a sasea editie a turneului "Fiat! Debate" s-a desfasurat in perioada 29aprilie-1mai in Sinaia si s-a bucurat de participarea a peste 20 de echipe din Romania, Republica Moldova si Macedonia. ARGO a fost reprezentat de catre urmatoarii debateri:
  • Bogdan Pelin, Ciprian Neagu, Mihai Oprea (ARGO 1) 
  • Teo Sovaiala, Sorin Nita, Theodor Moise (ARGO 2)
  • Catalin-Radu Barbu, Laura Dragoi, Andrei Olaru, Ciprian Arsenie (ARGO 3)
  • Stefania Ionescu, Marius Petcu, Valentin Ionescu (ARGO 4)
insotiti de Eveline Dicu in calitate de coach si Alexandra Neacsu, Iulian Maier si Ana-Maria Neacsu in calitate de arbitri.

Echipele au dezbatut motiuni provocatoare pe subiecte de actualitate cum ar fi: pedeapsa publica pentru cei ce au participat activ la un genocid, legitimitatea fortarii institutiilor religioase de a oficia casatoriile gay, relevanta principiilor morale in dezvoltarea profesionala. 

Trei echipe (ARGO 1, ARGO 2 si ARGO 3) au facut break-ul, intrand astfel in sferturi. ARGO 2 si ARGO 3 s-au confruntat in finala dezbatand daca activistii pentru drepturile omului din Libia ar trebui sa recurga la forme violente sau pasnice de protest. Intr-o finala aproape exemplara, echipa formata din Teo, Sorin si Theo au reusit sa-si impuna principiile si altfel au devenit campionii celei de-a sasea editii Fiat! Debate. 

Multumim pe aceasta cale organizatorilor pentru un turneu de o calitate exceptionala, exact cum ne-au obisnuit, si asteptam cu nerabdare urmatoarea editie.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Congratulations, guys. Sunt mandru de voi :)