miercuri, 4 mai 2011

Bratislava Schools Debating Tournament 2011

In perioada 7 - 11 aprilie ARGO a participat cu 2 echipe la Bratislava Schools Debating Competition


In componenta delegatiei au intrat Catalina Diaconeasa, Raluca Stroe si Laura Gheorghe (New Outlook) si Andrei Dan Olaru, Laura Dragoi, Catalin Radu Barbu si Ciprian Arsenie (T-Squad).
Cele doua echipe au fost insotite de Nae Sovaiala in rol de coach.


Concurenta dura si motiunile variate au pus la incercare atat capacitatile oratorice si gandirea critica a debaterilor nostri cat si cultura lor generala - deloc de mirare in contextul in care BSDC se anunta ca un antrenament pentru Campionatul Mondial de dezbateri academice sustinut in Scotia in August.


In rundele prepared, echipele au dezbatut teme vizand obligatia morala a statelor sa-si deschida granitele pentru imigranti din lumea a treia si dreptul oricarui stat de a judeca orice individ pentru crime impotriva umanitatii. In timpul impromptuului delegatia argo s-a confruntat cu motiuni privind tolerarea discursului “politically incorect” si fortarea companiilor tip junk food sa plateasca daune consumatorilor.


Atat New Outlook cat si T-Squad s-au calificat pana in sferturi de finala unde au pierdut impotriva unor echipe excelente din Singapore, Laura Dragoi si Catalin Radu Barbu aducand acasa doua locuri din Top Ten Speakers - 10 respectiv 8.

Niciun comentariu: